Babymassage.

Een onrustige baby?
Een baby die veel huilt?
Een baby met buikkrampjes?
Een baby die veel overstrekt?
Een baby met een voorkeurshouding?
Een baby die moeilijk in slaap valt?
Een baby met een hoge spierspanning?
Ervaart u zelf veel onrust of stress op het moment?
Wilt u uw baby nog beter leren kennen?
Of gewoon ter ontspanning.

Herkent u uw baby of u zelf hierin? Dan is een cursus babymassage een goed idee! Doormiddel van de Shantala methode, leer ik u hoe u uw baby kunt masseren. Shantala is een vorm van totale lichaamsmassage bij baby’s en komt oorspronkelijk uit India. U leert uw baby masseren met liefdevolle en zachte aanrakingen.

Het doel van de babymassage is om de gezondheid te verbeteren, spieren te versterken en om klachten te verminderen. Ook versterkt het de ouder-kind band, is het rustgevend en ontspannend voor zowel de baby als de ouder. Een baby masseren is niet moeilijk, duurt niet lang en mag dagelijks toegepast worden.

In 4 lessen van 1,5 uur leer ik u per lichaamsdeel de massage toe te passen. Tijdens de cursus leert u oefeningen die afgestemd zijn op uw baby, deze voert u uit vanaf yoga matjes op de grond. Hierbij draait op de achtergrond muziek die ook is afgestemd op baby’s en de oefening. Hierbij demonstreer ik alles op een pop en daarna gaan we samen aan de slag. Per les behandel ik ook een thema, in overleg met de cursisten. Zoals over huilen, onrust, krampjes en overstrekken. In de laatste les kunt u uw baby badderen in een Tummy Tub en krijgt u een informatiemapje.

Gedurende de lessen staan er kussens, yoga matjes en natuurlijk massageolie van Volatile tot uw beschikking. Gemakkelijke zittende kleding is gewenst, net als korte nagels. Daarnaast is het dragen van ringen, armbanden of horloges niet toegestaan. Voor uw baby heeft u een schone luier, een hydrofiele luier, fopspeentje en evt. een voeding nodig tijdens de lessen. Wilt u eerst kennismaken met de babymassage, voordat u zich voor een hele cursus aanmeld? Dat is mogelijk om een workshop te volgen.

Groepscursus.
Deze cursus wordt gegeven aan een groep van minimaal 3 en maximaal 5 cursisten. Vanaf het moment dat uw baby 1 maand oud is, tot dat hij of zij kan lopen kunt u deelnemen aan deze cursus. Voor deze groepscursus kunt u zich individueel aanmelden of meteen als groep. Data en locatie gaan in overleg. De prijs is inclusief koffie, thee of frisdrank, een startpakket, gebruik van een matje en kussen. Op de laatste cursusdag krijgt u nog een informatiemapje mee.
4 lessen van 1,5 uur voor €100 euro. (excl. BTW)

Privé-cursus.
De opzet van deze cursus is hetzelfde als de groepscursus. Hierbij geef ik de cursus voor 1 of 2 cursisten, bijvoorbeeld beide ouders of moeder en oma.
3 lessen van 1,5 uur voor €100,- (excl. BTW)

Workshops.
Als u eerst kennis wilt maken met babymassage, begin dan met een workshop van 1,5 uur. Hierin leer ik u de basis van de babymassage. Tijdens een workshop bestaat de groep uit maximaal 5 personen. Datum locatie gaan ook weer in overleg met u.
Dit duurt 1,5 uur en kost €25,- (excl. BTW)

Cadeaubonnen.
Bent u op zoek naar een leuk en origineel (kraam)cadeau? Dan is een cadeaubon van babyzorg de Kangoeroe een goed idee. U bepaalt zelf het bedrag en de bon is een jaar geldig.

– Een combinatie van een pakket, met babymassage of en draagdoek consult is natuurlijk mogelijk.
– Ik bied hulp aan ouders met een baby van 0 tot 18 maanden.
– Ik hanteer een inspanningsverplichting en géén resultaatverplichting.
– Het eerste contact is altijd gratis.
– Overleg altijd met uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding,
vermeld dan altijd mijn AGB code.
– Reiskosten: buiten de gemeente Maassluis, 0,25 euro per km + eventuele parkeerkosten.