Baby yoga.

Nee, geen lotushouding voor u of uw baby. Maar juist een combinatie van spelmassage, babygym en ontspanningsoefeningen. Even samen genieten, met liedjes en rijmpjes. Dit komt terug in de cursus baby yoga. Een betere benaming is dan ook Plezier voor Twee.

Het doel van deze cursus is dat u als ouder of verzorgers plezier hebt samen met uw baby en in contact staat met elkaar. Waarvoor kan baby yoga goed zijn? Denkt u eens aan het verminderen van darmkrampjes, beter slapen, minder huilen, soepele spieren en gewrichten. Daarnaast stimuleert het de zintuigen, hersenen en de gehele ontwikkeling. Maar het bied ook ontspanning, het is rustgevend, u leert de behoeftes van uw baby beter kennen, het lichaamsbesef van uw baby wordt vergroot en jullie onderlinge band versterkt. En vooral plezier voor beide.

Tijdens de cursus leert u oefeningen die afgestemd zijn op uw baby, deze voert u uit vanaf yoga matjes op de grond. Hierbij draait op de achtergrond muziek die ook is afgestemd op baby’s en de oefening. Ik demonstreer de oefeningen eerst op een pop, waarna u de oefeningen samen met uw baby uitvoert.

Tijdens de lessen staan er kussens, yoga matjes en eventueel massageolie tot uw beschikking. Gemakkelijke zittende kleding is gewenst, net als korte nagels. Daarnaast is het dragen van ringen, armbanden of horloges niet gewenst. Voor uw baby heeft u een schone luier, een hydrofiele luier, fopspeentje en evt. een voeding nodig tijdens de lessen.

Groepscursus baby yoga.
Deze cursus wordt gegeven voor een groep van minimaal 3 en maximaal 5 cursisten. U kunt aan deze cursus deelnemen vanaf het moment dat uw baby 2 maanden oud is tot het moment dat hij of zij kan lopen. Bij deze cursus zijn de data en locatie in overleg met u. De prijs is inclusief koffie, thee of frisdrank, gebruik van een matje en kussen.
Kosten: 2 lessen van 1,5 uur voor €70,- (excl. BTW).

Workshops.
Een workshop, ongeacht het onderwerp, duurt 1,5 uur en kost €25,- (excl. BTW).

Cadeaubonnen.
Bent u op zoek naar een leuk en origineel (kraam)cadeau? Dan is een cadeaubon van babyzorg de Kangoeroe een goed idee. U bepaalt zelf het bedrag en de bon is een jaar geldig.

– Een combinatie van een pakket, met babymassage of en draagdoek consult is natuurlijk mogelijk.
– Ik bied hulp aan ouders met een baby van 0 tot 18 maanden.
– Ik hanteer een inspanningsverplichting en géén resultaatverplichting.
– Het eerste contact is altijd gratis.
– Overleg altijd met uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding,
vermeld dan altijd mijn AGB code.
– Reiskosten: buiten de gemeente Maassluis, 0,25 euro per km + eventuele
parkeerkosten.