Dunstan babytaal cursus.

Je baby begin zachtjes te huilen. Waarom? Luister eens goed, neem even de tijd. Eh, Neh, Heh, Owh, Eairh. Hoor je een van deze geluidjes? Top! Maar wat bedoelt je baby hier precies mee? Dat is Dunstan babytaal!

Dunstan babytaal cursus

Al vanaf het 1e moment na de geboorte kun je al communiceren met je baby. Door de geluidjes, lichaamstaal en dus ook de huiltjes te herkennen. Waarop je dus kan reageren en actie kunt ondernemen! Kortom: meer rust, meer ontspanning, minder huilen en het vertrouwen in jou als ouder word sterker.

Wat is Dunstan babytaal?
“Dunstan babytaal” is een concept dat is ontwikkeld door Priscilla Dunstan, een Australische moeder. Ze beweerde dat baby’s bepaalde universele geluiden maken om aan te geven wat ze nodig hebben. Hoewel Dunstan babytaal geen wetenschappelijk bewezen methode is, wordt het door steeds meer ouders gebruikt als een manier om de behoeften van hun baby’s te begrijpen.

Wat is Dunstan babytaal

In Nederland wordt Dunstan babytaal meestal gewoon “Dunstan-methode” genoemd. Het idee achter de methode is dat baby’s vijf basisgeluiden maken om aan te geven wat ze willen: honger hebben, een boertje moeten laten, darmkrampjes hebben, moe zijn of een ander ongemak ervaren. Deze geluiden worden beschreven als “neh” (honger), “eh” (boertje), “eairh” (darmkrampjes), “heh” (moe) en “ouwh” (ongemak). Het is belangrijk op te merken dat Dunstan babytaal bij elke baby anders kan klinken. Hoewel veel ouders het nuttig vinden om de geluiden van hun baby te herkennen, is het begrijpen van de behoeften van je baby gebaseerd op een combinatie van lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en geluiden. Het is altijd raadzaam om te luisteren EN kijken naar de behoeften van je eigen baby en te vertrouwen op je eigen ouderlijke instincten!

Dunstan babytaal cursus.
Ik bied de Dunstan babytaal cursus aan voor ouders met een baby tot 3 maanden oud. De cursus kan op een datum en tijdstip in overleg met jou, bij jou thuis plaatsvinden. Tijdens deze cursus krijg je voorbeelden doormiddel van filmpjes en geluidsopnames te horen. Heb je het huilen van uw baby eens gefilmd? Dan kunnen we deze perfect gebruiken in de Dunstan babytaal cursus.
Duur en kosten van een (groeps-) cursus.
Het duurt ongeveer 1,5 a 2 uur en de kosten zijn €40,- (excl. BTW)
Cadeaubonnen.
Bent je op zoek naar een leuk en origineel (kraam)cadeau? Dan is een cadeaubon van babyzorg de Kangoeroe een goed idee. Je bepaalt zelf het bedrag en de bon is een jaar geldig.
  • Een combinatie van een pakket, met babymassage en/of een draagconsult is natuurlijk mogelijk.
  • Ik hanteer een inspanningsverplichting en géén resultaatverplichting.
  • Het eerste contact is altijd gratis.
  • Overleg altijd met uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding, vermeld dan altijd mijn AGB code.
  • Reiskosten: buiten de gemeente Maassluis, 0,25 euro per km + eventuele parkeerkosten.
  • Lees voor aanvang van een cursus, workshop of consult altijd de algemene voorwaarden en het privacy beleid goed door.
WhatsApp chat