Wat houd couveuse nazorg in.

Na een (lange) opname op de couveuse afdeling, mag je baby eindelijk mee naar huis! Een mooi, maar ook spannend moment. Een nieuwe plek, een ander bedje en andere geluiden. Er moet weer een ander / nieuw ritme gevonden worden. Net weer even anders dan dat je in het ziekenhuis gewend was. En vaak heb je geen recht meer op kraamzorg. Op deze pagina lees je: wat houd couveuse nazorg in.

Hoe zal het nu gaan. Weten we alles? Doen we het nog steeds goed? Wie kan mijn vragen beantwoorden? Wie kan even met mij mee kijken, tijdens de verzorging? Zomaar een aantal vragen die bij je op kunnen komen. Hierin kan ik je helpen, ondersteunen en begeleiden. Dit kan doormiddel van Couveuse nazorg.

Wat houd couveuse nazorg in

Wat houd couveuse nazorg in?
Couveuse nazorg is een term die we gebruiken bij pasgeboren baby’s die in een couveuse zijn verzorgd. Het wijst naar de medische zorg en ondersteuning die is geboden aan deze premature of zieke baby’s nadat ze uit de couveuse zijn gekomen. En dit stopt nog niet als je baby ontslagen word uit het ziekenhuis!

Wanneer een baby is geboren vóór de volledige zwangerschapsduur of met medische complicaties, kan het nodig zijn om het kind in een couveuse te plaatsen. Om het te beschermen en de nodige medische zorg te bieden. Zodra de baby sterk genoeg is en voldoende vooruitgang heeft geboekt, kan het uit de couveuse en in een normaal wiegje.

Na het verlaten van de couveuse kan de baby nog steeds behoefte hebben aan speciale zorg en observatie om ervoor te zorgen dat het zich goed ontwikkelt en om eventuele gezondheidsproblemen tijdig op te merken. Couveuse nazorg omvat onder andere het monitoren van de baby, het reguleren van de temperatuur, het voeden van de baby en het bieden van psychosociale ondersteuning aan de ouders.

Kortom, couveuse nazorg verwijst naar de verpleegkundige zorg die wordt verleend aan pasgeboren baby’s in de thuissituatie. Om ervoor te zorgen dat ze goed herstellen en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Op deze manier wil ik ervoor zorgen dat je vertrouwen krijgt en houd in de verzorging van je baby.

Wat houd couveuse nazorg in
Hoeveel uur is couveuse nazorg?
Ik kom na overleg met u en een korte intake bij u thuis langs en op een tijdstip wat voor jou het beste uit komt.
Wat zijn de kosten van couveuse nazorg?
De kosten en de duur zijn afhankelijk van je hulpvraag.
  • Een combinatie van een pakket, met babymassage en/of een daagdoek consult is natuurlijk mogelijk.
  • Het eerste contact is altijd gratis.
  • Overleg altijd met uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding,
    vermeld dan altijd mijn AGB code.
  • Reiskosten: buiten de gemeente Maassluis, 0,25 euro per km + eventuele
    parkeerkosten.
  • Lees voor u een cursus, consult of workshop boekt, eerst de algemene voorwaarden en het privacy beleid door.
WhatsApp chat