Wat is babymassage.

Bij Shantala babymassage wordt de baby met zachte en ritmische bewegingen gemasseerd, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van olie. Deze massage is vernoemd naar Shantala, een Indiase vrouw die deze populaire massagetechniek heeft ontwikkeld. Het is een rustgevende en liefdevolle activiteit die vaak door ouders en verzorgers wordt toegepast om hun baby’s te verwennen en te verzorgen. Hierbij is het belangrijk om babymassage voorzichtig en met liefdevolle aandacht uit te voeren, waarbij je rekening houdt met de behoeften en signalen van de baby.

Wat is babymassage, voet

Wat zijn de voordelen van een babymassage?
Eigenlijk zitten er zeer veel voordelen aan het geven van een babymassage. Denk hierbij eens aan:

 • ontspannen
 • minder huilen
 • stress verminderen
 • beter in slaap vallen
 • langer slapen
 • minder last van buikkrampjes
 • vermindert obstipatie
 • minder overstrekken
 • betere spierspanning
 • spieren versterken
 • verbeterde spijsvertering
 • minder buikkrampjes
 • betere bloedscirculatie
 • beter immuunsysteem
 • betere hersen ontwikkeling
 • betere zenuwontwikkeling
 • minder last van groeipijn
 • uw baby beter leren kennen
 • het verbeterd de hechting

Hoelang duurt een babymassage?
De duur van een massage is wisselend en je kijkt per keer wat je baby aan kan. In het begin zal een massage van het hele lichaam nog teveel zijn en masseer je een deel hiervan. Een volledige massage duurt 20 a 30 minuten per keer. Dit kun je dagelijks terug laten komen in bijvoorbeeld het bad of slaapritueel.

Wat is babymassage, teentjes

Waar en wanneer een babymassage?
Je geeft op een rustig moment een massage, waarbij je zelf even niks anders hoeft te doen en zelf ook kan ontspannen. Het liefste masseer je je baby terwijl je op de grond/bed/bank zit en je baby op je benen ligt (met huid-op-huid contact). Maar ook op het aankleedkussen of in het bedje is een optie. Het beste masseer je minimaal een uur na de voeding, zo is je baby ontspannen en zit het buikje niet zo vol dat de voeding uitgespuugd word.

Zorg dat de ruimte waar je de massage geeft een prettige warme temperatuur heeft, het niet tocht en er geen geluiden van de tv, radio of telefoon zijn. Hou ook altijd een spuugdoekje en fopspeentje bij de hand. Tijdens de massage is je baby het liefste bloot en ligt met de billen op een hydrofiel doek, om ongelukjes op te vangen.

Voor welke leeftijd is een babymassage?
Baby massage kan veilig worden gestart vanaf de geboorte tot de peuterleeftijd. Er is geen specifieke leeftijd waarop je moet beginnen met het masseren van je baby, maar de meeste ouders beginnen ermee wanneer hun baby ongeveer 4 tot 6 weken oud is. Op die leeftijd hebben baby’s meestal wat meer nekcontrole en zijn ze iets meer alert, waardoor ze het masseren beter kunnen tolereren en ervan kunnen genieten.

Het is belangrijk om de signalen van je baby te observeren en te zorgen dat hij zich comfortabel voelt tijdens de massage. Sommige baby’s kunnen al eerder genieten van massage, terwijl anderen er pas later klaar voor zijn.

Wat is babymassage, buik
Een cursus babymassage.
Er zijn bij Babyzorg de Kangoeroe diverse mogelijkheden om een cursus of workshop babymassage te volgen. Een groepscursus, privécursus, of babymassage in de kraamperiode. Wil je eerst kennismaken met de babymassage, voordat je je voor een hele cursus aanmeld? Dat is mogelijk om een workshop te volgen.
Gedurende de lessen staan er kussens, yoga matjes en natuurlijk massageolie van Volatile tot je beschikking. Gemakkelijke zittende kleding is gewenst, net als korte nagels. Daarnaast is het dragen van ringen, armbanden of horloges niet toegestaan. Voor je baby heeft u een schone luier, een hydrofiele luier, fopspeentje en evt. een voeding nodig tijdens de lessen.
Groepscursus.
In 4 lessen van 1,5 uur leer ik je per lichaamsdeel de massage toe te passen. Tijdens de cursus leer je oefeningen die afgestemd zijn op je baby, deze voer je uit vanaf yoga matjes op de grond. Hierbij draait op de achtergrond muziek die ook is afgestemd op baby’s en de oefening. Hierbij demonstreer ik alles op een pop en daarna gaan we samen aan de slag. Per les behandel ik ook een thema, in overleg met de cursisten. Zoals over huilen, onrust, krampjes en overstrekken. In de laatste les kun je je baby badderen in een Tummy Tub en krijg je een informatiemapje mee.
Deze cursus wordt gegeven aan een groep van minimaal 3 en maximaal 5 cursisten. Vanaf het moment dat je baby 4 tot 6 weken oud is, tot dat hij of zij kan lopen kun je deelnemen aan deze cursus. Voor deze groepscursus kun je je individueel aanmelden of meteen als groep. Data en locatie gaan in overleg. De prijs is inclusief koffie, thee of frisdrank, een startpakket, gebruik van een matje en kussen. Op de laatste cursusdag krijg je nog een informatiemapje mee.
4 lessen van 1,5 uur voor €100 euro. (excl. BTW)
Privé-cursus.
De opzet van deze cursus is hetzelfde als de groepscursus. Hierbij geef ik de cursus voor 1 of 2 cursisten, bijvoorbeeld beide ouders of moeder en oma.
3 lessen van 1,5 uur voor €100,- (excl. BTW)
Wat is babymassage, kraamperiode
Babymassage in de Kraamperiode.
Je baby is net geboren en u wilt hem/haar een super start geven. Meteen werken aan veilige hechting, elkaar goed leren kennen en een goede band opbouwen? Dan is deze cursus voor jou gemaakt! Je kunt deze vorm van babymassage toepassen in de eerste 6 tot 8 weken na de geboorte. Na deze periode is je baby oud en sterk genoeg voor de ‘normale’ babymassage.
Ik geef deze cursus al aan het einde van de zwangerschap. Waarom? Zodat je meer rust hebt tijdens de kraamperiode en dan geen cursus hoeft te volgen. Maar ook zodat je de geleerde technieken meteen kan gebruiken! Het verschil met de gewone cursus is dat deze speciaal is voor de aller kleinste, met zachtere technieken, zonder olie en minder vermoeiend voor zowel de baby als de moeder.
Een cursus babymassage in de kraamperiode geef ik aan jou en eventueel je partner. Bij jullie thuis, op een datum en tijdstip wat voor jullie het beste uit komt. Wel zo gemakkelijk.
Het duurt ongeveer 90 minuten en de kosten zijn 35 euro (excl. BTW)
Workshop.
Als je eerst kennis wilt maken met babymassage, begin dan met een workshop van 1,5 uur. Hierin leer ik je de basis van de babymassage. Tijdens een workshop bestaat de groep uit maximaal 5 personen. Datum locatie gaan ook weer in overleg met jou.
Dit duurt 1,5 uur en kost €25,- (excl. BTW)
Cadeaubonnen.
Ben je op zoek naar een leuk en origineel (kraam)cadeau? Dan is een cadeaubon van babyzorg de Kangoeroe een goed idee. Je bepaalt zelf het bedrag en de bon is een jaar geldig.
Werk ik niet binnen uw regio, maar wil je wel een cursus of workshop babymassage volgen? Kijk dan eens op de website van Babymassage Nederland en vindt een docent babymassage bij jou in de buurt!
 • Een combinatie van een pakket, met een consult babyconsulent of draagconsult is natuurlijk mogelijk.
 • Overleg altijd met uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding, vermeld dan altijd mijn AGB code.
 • Reiskosten: buiten de gemeente Maassluis, 0,25 euro per km + eventuele parkeerkosten.
 • Lees voor u een cursus, consult of workshop boekt, eerst de algemene voorwaarden en het privacy beleid door
WhatsApp chat