Baby yoga.

Nee, geen lotushouding voor jou of je baby. Maar juist een combinatie van spelmassage, babygym en ontspanningsoefeningen. Even samen genieten, met liedjes en rijmpjes. Dit komt terug in de baby yoga cursus. Een betere benaming is dan ook Plezier voor Twee. Op deze pagina lees je: Wat is baby yoga.

Baby yoga cursus

Wat houd baby yoga in?
Baby yoga is een activiteit die gericht is op het betrekken van baby’s bij zachte bewegingen, stretches en spelletjes. Het doel is om de ontwikkeling en het welzijn van de baby te bevorderen, terwijl er tegelijkertijd een band tussen ouder en kind wordt opgebouwd.

De cursus is aangepast aan de behoeften van baby’s en bevat elementen zoals zachte aanraking, massage, speelse bewegingen en liedjes.

Baby yoga kan tal van voordelen hebben, waaronder het bevorderen van de motorische vaardigheden van de baby, het versterken van de spieren en gewrichten, het stimuleren van de zintuigen en het bevorderen van een gezonde slaap. Het verminderd darmkrampjes en huilen. Bovendien kan het ook een rustgevende en ontspannende ervaring zijn voor zowel de baby als de ouder. Maar ook de hechting tussen baby en ouder word versterkt, doordat je je baby steeds beter leert kennen!

Baby yoga cursus.
Het doel van deze cursus is dat je als ouder of verzorgers plezier hebt samen met je baby en in contact staat met elkaar. Tijdens de cursus leer je oefeningen die afgestemd zijn op de leeftijd van je baby, deze voer je uit vanaf yoga matjes op de grond. Hierbij draait op de achtergrond muziek die ook speciaal is afgestemd op baby’s en de oefening. Ik demonstreer de oefeningen eerst op een pop, waarna je de oefeningen samen met je baby uitvoert.
Tijdens de lessen staan er kussens, yoga matjes en eventueel massageolie tot uw beschikking. Gemakkelijke zittende kleding is gewenst, net als korte nagels. Daarnaast is het dragen van ringen, armbanden of horloges niet gewenst. Voor je baby heb je een schone luier, een hydrofiele luier, fopspeentje en evt. een voeding nodig tijdens de lessen.
Groepscursus baby yoga.
Deze cursus wordt gegeven voor een groep van minimaal 3 en maximaal 5 cursisten. Je kan aan deze cursus deelnemen vanaf het moment dat je baby 2 maanden oud is tot het moment dat hij kan lopen. Bij deze cursus zijn de data en locatie in overleg met jou. De prijs is inclusief koffie, thee of frisdrank, gebruik van een matje en kussen.
Kosten: 2 lessen van 1,5 uur voor €70,- (excl. BTW).


Workshops.
Een workshop, ongeacht het onderwerp, duurt 1,5 uur en kost €25,- (excl. BTW).

Cadeaubonnen.
Ben je op zoek naar een leuk en origineel (kraam)cadeau? Dan is een cadeaubon van babyzorg de Kangoeroe een goed idee. Je bepaalt zelf het bedrag en de bon is een jaar geldig.
Wilt u graag een cursus baby yoga volgen en werk ik niet bij u in de regio? Kijk dan eens op de website van opleiding babymassage, voor een adres bij u in de buurt!
  • Een combinatie van een pakket, met babymassage en/of een draagdoek consult is natuurlijk mogelijk.
  • Ik bied hulp aan ouders met een baby van 0 tot 18 maanden.
  • Ik hanteer een inspanningsverplichting en géén resultaatverplichting.
  • Het eerste contact is altijd gratis.
  • Overleg altijd met uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding,
    vermeld dan altijd mijn AGB code.
  • Reiskosten: buiten de gemeente Maassluis, 0,25 euro per km + eventuele
    parkeerkosten.
WhatsApp chat