Wat doet een babyconsulent.

Je vraagt zich misschien af wat is een baby consulent nou precies en wat doen ze? Ik ben een gespecialiseerd kinderverpleegkundige en heb hierbij veel ervaring opgedaan in de zorg voor o.a. baby’s en hun ouders. Je kunt voor alle grote en kleine vragen of problemen ten aanzien van je baby (0 tot 18 maanden), bij mij terecht. Waarbij ik naast je sta en je op vele gebieden ga coachen en begeleiden.

Wat doet een babyconsulent

Wat is een verpleegkundig babyconsulent?
Een verpleegkundig babyconsulent is een professional in de gezondheidszorg die gespecialiseerd is in het begeleiden en ondersteunen van ouders in de zorg voor hun pasgeboren baby’s en jonge kinderen. Ze hebben meestal een achtergrond in de kinderverpleegkunde en hebben aanvullende opleiding, trainingen en expertise op het gebied van babyzorg en ontwikkeling.

Wat doet een verpleegkundig babyconsulent?
De verpleegkundig babyconsulent biedt ondersteuning, advies, scholing en geeft praktische informatie aan ouders en verzorgers van baby’s. Ze helpen bij het oplossen van problemen met betrekking tot hechting, onrust, huilen, voeding, veiligheid, reflux, slaap, gedrag, groei en ontwikkeling van het kind. Een verpleegkundig babyconsulent kan ook begeleiding bieden bij borstvoeding, flesvoeding, het opstellen van een slaapschema en het omgaan met huilgedrag.

Ze kunnen ouders leren hoe ze signalen van hun baby kunnen herkennen, hoe ze op de behoeften van de baby kunnen reageren en hoe ze een gezonde en veilige omgeving kunnen creëren. Daarnaast kunnen ze helpen bij het opstellen van routines en het omgaan met eventuele uitdagingen die zich kunnen voordoen.

De verpleegkundig babyconsulent is er niet alleen voor de baby en de ouders. We staan klaar voor het hele gezin.  Ook kan een verpleegkundig babyconsulent emotionele ondersteuning aan ouders of verzorgers bieden. Ze kunnen ouders helpen bij het omgaan met de stress en emotionele uitdagingen die gepaard gaan met het ouderschap.

Ook kan een verpleegkundig babyconsulent ouders helpen bij het herkennen van tekenen van ziekte en / of andere gezondheidsproblemen bij hun baby. Indien nodig zal ze u doorverwijzen naar een arts of andere zorgverlener.

Wat is het doel van de verpleegkundig babyconsulent?
Het doel van een verpleegkundig babyconsulent is om ouders te ondersteunen en hen de nodige kennis en vaardigheden te bieden om voor hun baby te zorgen en een gezonde groei en ontwikkeling te bevorderen. Zodat ouders zelfverzekerd en competent worden in het ouderschap. Waardoor ze de beste zorg en ondersteuning aan hun baby kunnen bieden.

Babyconsulenten werken vaak op individuele basis met ouders en daarnaast ze kunnen ook groepsworkshops of -cursussen organiseren. Hierin kunnen ouders ervaringen delen en ook van elkaar leren. Ze hebben doorgaans een achtergrond als kinder verpleegkunde en hebben specifieke training en expertise op het gebied van babyzorg en -ontwikkeling.

Wat zijn de voordelen van een consult van een verpleegkundig babyconsulent?

 • Een verpleegkundig babyconsulent komt bij jou thuis, op een tijdstip dat jou uitkomt.
 • Een verpleegkundig babyconsulent is (vaak) ook in de avond en weekend bereikbaar. Dus 24 uur per dag en 7 dagen per week.
 • Een verpleegkundig babyconsulent heeft veel ervaring opgedaan en scholing gehad op diverse gebieden.
 • Een verpleegkundig babyconsulent kijkt naar jullie als gezin, past iets niet bij jullie? Dan pakt ze het op een andere manier aan.
 • Een verpleegkundige babyconsulent bied hulp en ondersteuning, ze neemt geen zorg over. Want dit blijf je als ouders doen.
 • Een verpleegkundige babyconsulent kijkt verder dat 1 probleem, welke jij hebt aangegeven. Ze kijkt naar het totaal plaatje.

Wat is is een verpleegkundig babyconsulent?

Op welke gebieden kan ik jullie helpen?
Denk dan eens aan:

 • Hoe ga ik om met de gebroken nachten en mijn vermoeidheid?
 • Wat kan ik doen met het vele huilen en / of de onrust?
 • Geef ik wel de juiste voeding en de juiste hoeveelheid?
 • Waarom slaapt mijn baby zo slecht?
 • Wat kan ik doen aan darmkrampjes?
 • Hoe zorg ik voor een prettig ritme?
 • Waarom wilt mijn baby niet in zijn eigen bedje slapen?
 • Hoe krijg ik een prettig ritme voor mijn baby, mijzelf EN het gezin.
 • Maar ook met andere vragen bent u natuurlijk welkom.

Tijdens een consult rijk ik je handvatten, om u zelf het welzijn van je baby te bevorderen en je vertrouwder te maken in het ouderschap. De begeleiding stemmen we (samen) af aan de hand van een uitgebreid intakeformulier, op je vraag, je kennis, ervaring en draagkracht. Afhankelijk van het gekozen pakket kom ik op huisbezoek en hebben we intensief contact via de mail, telefoon of WhatsApp. Een huisbezoek kan ook in de avond of in het weekend plaatsvinden.

Tijdens mijn consulten werk ik onder andere met Dunstan babytaal, babymassage en uitleg over het gebruik van een draagdoek of draagzak.

Pakket 1, compleet.
Het bespreken van het intake formulier. Een huisbezoek van 1,5 a 2 uur. Een plan van aanpak, adviezen en informatie op maat, per mail. En 2 weken onbeperkt contact, via de mail, Whats app, of telefonisch. (we spreken hiervoor contactmomenten af).
Kosten €60,- euro per uur (excl. BTW)

Pakket 2, digitaal.
Het bespreken van het intakeformulier, telefonisch. Een plan van aanpak, adviezen en informatie op maat, per mail. En 2 weken onbeperkt contact, via de mail, Whats app of telefonisch. (we spreken hiervoor contactmomenten af).
Kosten €60,- euro per uur (excl. BTW)
Werk ik niet binnen jou regio, maar wil je wel de hulp van een verpleegkundig babyconsulent inschakelen? Kijk dan eens op de website van De Babyconsulent en vindt een babyconsulent bij jou in de buurt!
 • Een combinatie van een pakket, met babymassage of en draagdoek consult
  is natuurlijk mogelijk.
 • Ik bied hulp aan ouders met een baby van 0 tot 18 maanden.
 • Ik hanteer een inspanningsverplichting en géén resultaatverplichting.
 • Het eerste contact is altijd gratis.
 • Overleg altijd met uw zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding en
  vermeld dan altijd mijn AGB code.
 • Reiskosten: buiten de gemeente Maassluis, 0,25 euro per km + eventuele
  parkeerkosten.
 • Lees voor u een cursus, consult of workshop boekt, eerst de algemene
  voorwaarden
  en het privacy beleid door.
WhatsApp chat